fbpx

Dr. Dudás Gábor

Dr. Dudás Gábor

med. dent.

Fogorvos,

a Megtartó fogászat és a Fogpótlástan szakorvosa

 

 

 

Szakmai tapasztalatom számokban:

15 000

Esztétikus tömés

3000

Gyökérkezelés

10 000

Pótolt fog

2006

Fogorvosi Diploma

Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi szak
2006-2009

Fogászati és szájsebészeti klinika, Szeged

Rezidens
2009

Szakorvosi vizsga

Megtartó fogászat és Fogpótlástan "Kiválóan megfelelt"
2010-2019

Alkalmazott fogorvos

Szántó dr. és tsa Orvosi Bt, Szeged
2020

Wellnessdent

Saját vállalkozás alapítása

Fő érdeklődési területeim:

Hagyományos (nem implantátumon rögzülő) fogpótlások

A hagyományos fogpótlások közé tartoznak a porcelán és cirkónium koronák, hidak, illetve a speciális, finommechanikai rögzítőkkel -csúsztató, teleszkóp- ellátott fogsorok. Ezek olyan esetben is készíthetőek, amikor a műgyökéren támaszkodó fogpótlások nem kivitelezhetőek - anyagi vagy anatómiai okokból. Egy fogpótlással minimum 1, maximum 14 fogat pótolunk. Szakvizsgám megszerzése, 2009 óta kb. 10 000 fog pótlását végeztem el.

Gyökérkezelés

A gyökérkezelés a gyulladt, fájdalmas fogak megtartásának utolsó lehetősége. A műgyökér beültetések elterjedté válásának következtében sok fogorvos nem fordít elég figyelmet a fogak megmentése iránt. Azonban szerintem ez az egyik legfontosabb fogorvosi feladat, így praxisomban ez egy kiemelt terület. Szakvizsgám megszerzése, 2009 óta mintegy 3000 fog gyökérkezelését végeztem el.

Rágófogak helyreállítása

A rágófogak töméssel való helyreállítása sok kihívást tartogat. Az elülső fogak töméseihez képest ezek lényegesen nagyobbak, illetve a rágóerő is fokozottan terheli e területet. A hozzáférés is természetesen sokkal rosszabb, mint az elülső fogak esetén. A megfelelő étkezésben, a táplálék felaprításában ezek a fogak vesznek részt leginkább, így helyreállításuk alapvető fontosságú. A helyreállítás/tömés során különböző biológiai és mechanikai - biomechanikai- elveknek kell megfelelnünk. Szakvizsgám megszerzése, 2009 óta kb. 15 000 helyreállítást végeztem.
error: Védett tartalom!